Stadsljus – Djurgårdens nya drömboende som välkomnar alla!

En helt underbar historisk och nytänkande miljö. En plats där du kan se Stockholms glittrande ljus i natten och känna den genuina atmosfären på dagen. Här vill alla bo, och snart kan alla göra det. Startskottet har gått för märkliga och vackra Gasklocka 4!

Det var en gång en gasklocka. Den innehöll bränslet till Stockholms förvandling från mörk håla till en ljus och levande metropol. Gasklocka 4 skänkte ljus åt staden så att folk vågade gå ut på kvällen. Idag, 170 år senare, är det återigen dags att skänka nytt ljus från marken där Gasklocka 4 stod.

Stadsljus – ljuset strömmar fritt

På den gamla gasklockans plats uppför medlemsägda OBOS ett 30 våningar högt hus. Huset är placerat mitt på kullen med dagsljuset strömmande rakt igenom sig vinter såväl som sommar – och på natten glittrar staden bara ett ögonkast bort.

Stadsljus är det nya namnet på Gasklocka 4 där bostadsutvecklaren OBOS har anlitat fyra excellenta arkitektteam för att inlämna ett förslag till det drömboende som ska byggas. Vinnande arkitektteam koras hösten 2021 och kommer direkt att sättas i arbete för att förverkliga ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsprojekt – Stadsljus.

Drömboende och social hållbarhet

Gasklocka 4 är ett inspirerande projekt där OBOS kombinerar drömboende med social hållbarhet. OBOS verkar för att uppfylla människors bostadsdrömmar och ämnar göra Gasklocka 4 till ett landmärke i Stockholm. Det som gör Gasklocka 4 speciellt är att drömboendet kommer att bli tillgängligt för alla. Social hållbarhet enligt FN:s Agenda 2030 står högt i kurs hos OBOS och 20 % av lägenheterna kommer att erbjudas enligt alternativa boköpsmodeller.

Drömboendet placeras mitt i en miljö där Stockholms stad nu storsatsar. Området har en rik historia där en modern, innovativ och hållbar stadsdel växer fram i en blandning av storskalig infrastruktur och historiska vackra byggnader. Stadens vision för Norra Djurgården är att skapa en mångfunktionell stadsdel med minskad klimatpåverkan. Det är redan speciellt med Mälarens vatten utanför och dofterna i luften, och med en stadsmiljö som skapar engagemang och källa till välbefinnande – vem vill inte bo här!

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0