Köpa Bostad

Är du i ett skede i livet där du står inför ett bostadsköp? Har du tidigare varit ute på bostadsmarknaden så vet du att man jagar sin drömbostad i konkurrens med många andra. Under dessa sidor ger vi dig värdefull information som vi hoppas ska hjälpa dig i jakten på din drömbostad. Vi har listat mäklare, bostadsutvecklare, bolån och även de bostadssiter som finns på marknaden. Vi hoppas det ska hjälpa dig.

mäklare

Sidor inom Köpa Bostad

Vanliga frågor om att köpa bostad

Hur hittar jag en bostad att köpa?

Förr var man tvungen att ta hjälp av en mäklare för att köpa en bostad. Man tittade på deras annonser, eller ringde och pratade med mäklaren. Idag finns flera andra sätt att hitta bostäder, exempelvis hemsidor och appar för annonser med bostäder till salu.

Hur undersöker man bostaden?

Innan du skriver ett kontrakt för att köpa bostaden är det viktigt att kontrollera så att det inte finns några fel på den. Du som köpare har undersökningsplikt, vilket innebär att du inte kan klaga i efterhand på fel du borde ha upptäckt. Om det känns svårt kan du anlita en besiktningsman.

Hur mycket får jag låna?

De flesta som köper en bostad för första gången behöver ta ett bostadslån för att ha råd. Hur mycket banken vill låna ut är olika från bank till bank och beroende på hur din ekonomi ser ut. Man får dock högst låna 85 % av kostnaden.

Vad ska jag göra på visningen?

På visningen har du en möjlighet att besikta bostaden. Du kan kontrollera om den uppfyller alla de krav du har på en bostad och om du tycker att priset på bostaden är rimligt. Samtidigt har du ofta en chans att ställa frågor till ägaren eller dennes mäklare.

När får jag nycklarna till bostaden?

Nycklarna får du på tillträdesdagen, det vill säga den dagen så ni kommit överens om att du ska flytta in i bostaden. Du får oftast nycklarna på mäklarens kontor. Sedan är det bara att flytta in i ditt nya hem och börja inreda det!

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 5.00