Mäklare

Mäklare vid köp av bostad

I Sverige är det inte helt självklart att man tar kontakt med mäklare vid köp av bostad. Traditionellt så har man främst vänt sig till en mäklare när man ska sälja sin bostad.

nycklar

Annonseras alla objekt?

Man kan tro det, men så är det inte. Ibland så vill kunden av olika anledningar inte att sitt objekt ska annonseras. För att man som köpare av bostaden då ska ha en chans så är det viktigt att man har en etablerad kontakt med mäklaren.

Vad är en underhandsförsäljning?

Att sälja en bostad underhand innebär att man säljer bostaden utan att den annonseras. Säljaren vill göra en diskret försäljning och mäklaren har många bra kunder till bostaden utan att den annonseras. På så sätt kan man göra en affär utan att grannar, vänner eller släkt är medvetna om att bostaden är till salu.

Hur gör jag för att vara så attraktiv köpare som möjligt?

Vid köp av bostad så är det ju i de flesta fall den som betalar mest som får köpa bostaden. Men även tillträdesdatum och att man har ordnat med ett lånelöfte har betydelse. Kan man vara så flexibel som möjligt när det gäller datum för tillträde av bostaden så kan det vara avgörande för vilket beslut säljaren tar i sitt val av köpare.