Fastighetsjurister

Det är inte ovanligt att man som jurist specialiserar sig och jobbar med ett område, såsom fastighetsjuridik. Inom fastighetsjuridiken finns även där områden att specialisera sig inom.

Vad gör fastighetsjurister?

När man tänker på Fastighetsjurister så är det lätt att tänka på komplicerade fastighetsaffärer och stora bolag. Fastighetsjurister jobbar naturligtvis med det, men det kan också vara betydligt mindre ärenden. Bara för att ärende är mindre så innebär det inte att det är mindre viktigt. Områden som fastighetsjurister arbetar med är:

  • Hyresrätt
  • Bostadsrätt
  • Fastighetstransaktioner
  • Entreprenadjuridik
  • Upphandlingar
  • Avtal
  • Förhandling
  • Tvistelösning

Vad kostar det att anlita en fastighetsjurist?

Kostnaden för att anlita en fastighetsjurist varierar en hel del. Jurister tar i normalfallet betalt per timma. Vissa ärenden kan vara väldigt omfattande, medans andra kan vara enkla standard jobb.

Lista Fastighetsjurister

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Advokatfirman Glimstedt

08-566 119 00N/Aglimstedt.se

Advokatfirman Goddaslaw

08-5000 40 35info@goddaslaw.segoddaslaw.se

Bostadsjuristerna

08-520 247 00info@bostadsjuristerna.sebostadsjuristerna.se

Gerhardsson Tynkkynen

010-525 22 30info@gtadvokater.segtadvokater.se

Landahl Advokatbyrå

08-66 66 700info@landahl.selandahl.se

Salmi & Partners

08-52 50 68 85kontakt@salmipartners.sefastighetsjuriststockholm.se

Vanliga frågor om fastighetsjurister

Vad är en fastighetsjurist?

En fastighetsjurist är en person med juristexamen som är specialiserad på ärenden inom fastighetsjuridik. En sådan kan arbeta både i privat och offentlig sektor för att med hjälp av sin expertis lösa och erbjuda kompetens i fastighetsjuridiska frågor. En fastighetsjurist kan vara anställd av ett fastighetsförvaltningsföretag som behöver juridisk rådgivning i förvaltningen.

Hur blir man en fastighetsjurist?

Först måste man ha en juristexamen vid ett universitet på vilken man kan välja att läsa till kurser inom just fastighetsjuridik, även om det inte är att krav för att sedan bli fastighetsjurist. Då man har en juristexamen är man behörig att vara verskam i samtliga juridiska områden och sålunda även fastighetsjuridik.

Vad gör en fastighetsjurist?

En fastighetsjurist är expert på ärenden som berör fastighetsjuridik, vilka kan vara nödvändiga för företag som behöver rådgivning inom sitt företag vad gäller fastigheter. Även den offentliga sektorn är i behov av juridisk rådgivning på detta område, vilket en fastighetsjurist hjälper till med så till vida att den delger sin expertis och kunskap.

Varför blir man en fastighetsjurist?

Motiveringen och motivationen till att bli en fastighetsjurist grundar sig ofta i en passion för just fastighetsjuridik och allt vad det innebär och för med sig. Många fastighetsjurister driver själva företag inom denna bransch det vill säga fastighetsförvaltning, och är intresserade av just juridiken kopplad till fastighetsförvaltning och liknande.

Hur många fastighetsjurister finns i Sverige?

Drygt tio procent av alla de som utbildar sig till jurister är verksamt inom fastighetsrätt, det vill säga arbetar som fastighetsjurister. Många av dessa är anställda på de främsta och största fastighetsjuridiska företag i Sverige och har ett varierande jobb med olika typer av ärenden dagligen.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0