Nyköpings hamn, Peab planerar Brf Skeppsbron

Peab planerar för en bostadsrättsförening i Nyköping, brf Skeppsbron. Alla bostäder som ska ingå ska vara få Svanen certifiering. Det är ett projekt under planering där utformning noggrant planeras innan start. Brf Skeppsbron är en del av ett kvarter som ligger i Nyköpings hamn med mycket service och med havet som granne.

I området finns en strandpromenad och det är ett kvarter som ligger nära all service och centrum. Under sommaren finns det ett aktivt båtliv i hamnen i kombination med flera restauranger. Peab har som mål att utveckla brf Skeppsbron med bostäder som kombinerar hav och stad.

Brf Skeppsbron och Svanenmärkning

Än finns det inte mycket detaljer kring utformningen av bostäderna. Svanen certifieringen är bestämd vilket kommer skapa hållbara bostäder. Bland annat innebär märkningen att bostäderna ska bidra till lägre energiförbrukning. Svanen innebär även att inomhusmiljön ska vara sund.

Även olika tillval i bostäderna som planeras kan vara märkta med Svanen och är då särskilt hänsynsfulla mot miljön. Peabs strategi är att skapa bostäder som möter högt ställda krav från boende. Det gör även att brf Skeppsbron ska bidra till ett hållbart samhälle och ett grönare Nyköping.

Nyköpings hamn som kvarter

Brf Skeppsbron kommer ligga i ett område som präglas av närheten till havet. Sommartid är det liv och rörelse. Många njuter av svalkande glassar och drycker i närheten av sina båtar. För den som har båt blir det nära till turerna då det finns möjlighet att ha båtplats i närheten.

Närheten till centrum och centralstation gör det möjligt att kunna handla men även pendla till andra orter snabbt. Kvarteret är även en plats där det finns områden för umgänge och det är lätt att motionera utomhus. Havet är del av kvarteret och karaktären på området åt det livliga hållet, framförallt under sommarmånaderna.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0