Säkerhet

Hemmet är enligt många världens viktigaste plats. Det är viktigt att man känner sig säker i sitt eget hem, både när man är hemma eller när man inte är det. Säkerhet handlar inte bara om inbrott, brandsäkerhet är minst lika viktigt. Här går vi igenom det du kan göra för att få ett säkrare hem. Både vad det gäller att göra det svårare för en inbrottstjuv. Samt även hur du kan göra ditt hem mer brandsäkert, dels för att undvika brand, men även vad du kan göra för att var så förberedd som möjligt om olyckan skulle vara framme.

grannsamverkan

Sidor inom Säkerhet

Vanliga frågor – Säkerhet

Vad kan man göra för att känna sig säker hemma?

Det finns många saker man kan göra hemma för att känna sig säker. Man kan till exempel kontakta ett företag som säljer hemlarm och få ett sådant installerat. Om man vill ha extra stor säkerhet hemma så kan man få både larm och video-övervakning.

Hur ser arbetsgivaren till att man är säker på din arbetsplats?

Arbetsgivaren ska se till att man har den utbildning och utrustning som krävs för att kunna utföra den yrkesroll man blivit tilldelad. Det är då man minimerar riskerna för att olyckor sker i framtiden. Säkerheten kommer före allt annat.

Vad kan man göra för att känna sig säker i en pandemi?

I en pågående pandemi så gör Folkhälsomyndigheten vad vad som krävs för att varje individ ska tänka både på sin egen säkerhet och andras. De viktigaste rekommendationerna är att vara hemma och sköta allt digitalt, så som arbete, studier och shopping.

Vad ska man göra för att bebisar ska åka säkert i bilen?

Våra barn är det käraste vi har och vi vill att de ska åka tryggt och säkert i våra bilar. Ett babyskydd som är säkerhetsklassat är ett måste samt att babyskyddet ska vara korrekt installerat för att bebisen ska få den största säkerheten i bilen.

Vad ska man tänka på när man eldar i naturen?

Man måste vara försiktig om man ska elda i naturen, framförallt under säsonger där det råder torka. Tänk på att alltid ha vatten tillgängligt så du kan släcka snabbt ifall elden sprider och om du ska laga mat, använd ett fältkök.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0