Elektriker

Ska du göra en renovering eller ombyggnad så involverar det oftast även elarbeten. Det är viktigt att den typen av arbeten görs på rätt sätt. Oavsett om det är ett mindre eller ett större elarbete så bör man alltid anlita en elektriker.

Lista Elektriker

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Ahlel

08-83 00 08info@ahlel.seahlel.se

Elenkelt

08-550 885 64info@elenkelt.seelenkelt.se

Din Elektriker

08-744 11 50info@dinelektriker.sedinelektriker.se

Svanströms El och VVS

020-150 505info@svanstromsel.sesvanstromsel.se

Svenska Elbyrån

08-94 21 24info@svenskaelbyran.comsvenskaelbyran.com

Södra Eltjänst

08-703 25 15info@sodrael.sesodrael.se

Vanliga frågor om elektriker

Vilket är de vanligaste jobbet för en elektriker?

Det vanligaste jobbet för en elektriker är att man får göra om ett jobb som inte en elektriker har gjort. Jobb som till exempel kompisen, grannen etc har gjort åt kunden. Men oftast är det ”hemmafixaren” själv som har försökt koppla elen.

Är yrket könsdominerat?

Ja, det är det. Det manliga könet är fortfarande störst inom yrket. Enlig statistiska centralbyrån är hela 95 % män och det gör att yrket blir ett av dom mest mansdominerade yrkerna i Sverige. Endast 5 % av elektrikerna är kvinnor och detta anses vara ett problem.

Vem kan bli elektriker?

Alla kan söka till att bli elektriker men de som till slut blir elektriker är de som klarar utbildningssamordnarens tester. Är man dock medveten om att man är färgblind eller har någon fysisk åkomma så kan det komma att påverka testerna. Så att ha en god fysisk kondition är bra.

Varför väljer man att studera till elektriker?

Därför att det är en kunskap man får ha igenom hela livet. Ett spännande yrke som har många användningsområden och detta gör i sin tur att det finns många olika slags arbeten att välja mellan. Vill man ha ett jobb direkt efter utbildningen så finns det alltid ute på arbetsmarknaden.

Är det ett tungt yrke?

Ja, det är ett tungt och slitsamt arbete. Varje yrke har sina fördelar och nackdelar. I yrket som elektriker så varierar arbetssysslorna alltifrån att byta en lampa till att dra stora och tunga kablar i ett kabeldike. I yrket så jobbar man året runt, både inomhus och utomhus.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0