Bonava, Täppan

Bonava, Täppan är ett nytt grannskap med 46 bostäder som kommer att vara beläget i Skälby, Järfälla kommun. Det är en unik nyproduktion där dess ägare får tillgång till antingen odlingslådor eller en täppa i huset och kan socialisera med grannskapet i områdets gemensamma växthus.

Unik nyproduktion i Järfälla kommun

Täppan är en nyproduktion som skiljer sig ifrån andra. Det har lagts en stor vikt på att låta de boende komma nära naturen och att skapa ett inkluderande grannskap.

I detta område har alla hus egna odlingslådor eller en täppa som möjliggör för den boende att komma närmare naturen genom att påta och odla på sin egen yta. Därutöver finns det ett växthus, vars funktion är tänkt att stimulera bekantskap och vara en central plats där de boende kan sysselsatta sig genom att odla både grönsaker och blommor.

Belägenheten är både centralt och bekvämt

Täppan ligger bekvämt beläget i Skälby, Järfälla kommun. Här har de boende pendelavstånd till Stockholm och närhet till både förskola och skola.

Bra kommunikationer

Bland annat är det 2.3 kilometer från pendeltågsstationen som tar de boende till Stockholms central på endast 18 minuter. Därutöver finns det en busshållplats vid Fornvägen som tar de boende till pendeltågsstationen. Gällande bilfärder kan E18 nås på endast 2 minuter.

Idylliskt läge

I närområdet finns det mycket att upptäcka och sysselsätta sig för alla åldrar. Alltifrån lekplatser, gemensamma ytor, vackra skogsdungar, golfbana till allt som rör det vardagsbestyren.

Välplanerade hus med genomtänkta detaljer

Grannskapet har par- och radhus som är två våningar och mellan 121 till 123 kvadratmeter stora, målade i olika färger på fasaden. Husen har liknande arkitektur och genomtänkta detaljer. Bland annat matchar de röda betongtaken med stuprören, hängrännorna och fönsterkarmarna. Vilket skapar en enhetlig känsla på husen.

Hållbarheten är central

Det har lagts en stor vikt åt att bidra till ett mer hållbart samhälle. Alla hus är Svanenmärkta och är byggda med byggmaterial som varken innehåller giftiga ämnen eller är miljöfarliga. Dessutom finns det smarta energisnåla lösningar som reducerar driftskostnaderna åt de boende, god ljudisolering och bra ventilation i alla hus.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0