Vassklippning

Vass kan vara fantastiskt vackert, men ibland har man vass där man inte önskar. Vassen kan komma att ta över på platser där man inte vill ha den, exempelvis nära en brygga eller där man vill kunna bada. Har du vass som du behöver bli av med? Att anlita någon med rätt utrustning och erfarenhet är ett bra tips för att bli av med din oönskade vass. Nedan listar vi företag som utför vassklippning.

Vassklippning lista

NamnTelefonnummerE-postHemsida
Ahås Vassröjning & Sjögrävning ABN/AN/Aahas.se
Naturvårdsingenjörerna AB0451-495 90info@naturvard.nunaturvard.nu
Sala Vassklippning AB010 20 789 20boka@vassklippning.sesalavassklippning.se
Sjö & Miljö ABN/AN/Asjomiljo.se
Svensk VassklippningN/Ainfo@klippavass.sesvenskvassklippning.se
VASS ProjektN/AN/Avassprojekt.se

Vid vattendrag växer vass oftast flitigt och detta kan snabbt bli ett problem. Vass suger åt sig viktiga näringsämnen som vattnet och dess djurliv är i behov av för att vara fortsatt friskt. Detta höga gräs är för ögat vackert att titta på men det kan snabbt ta överhand och övergödning är ett faktum.

Bli kvitt vass i vattendrag

När vassen växer är det svårt att sätta stopp för det och övergödning blir snabbt ett faktum. Vass suger åt sig viktiga näringsämnen som finns i vattendrag och därmed blir det viktigt att klippa vassen för att skapa en bättre, och friskare, miljö i vattnet och för dess djurliv. Att slå ner vassen är den vanligast förekommande metoden att ta till vid rensning av vass. Att använda sig av en trimmer anpassad för fuktiga miljöer eller vasskratta är några ytterligare redskap att ta till vid rensning. Utöver detta finns ett flertal företag allt fler väljer att anlita för att få bukt med vassen.

Att välja rätt metod

Redskapen och metoderna skiljer sig åt. En viktig faktor för att komma fram till rätt metod och redskap att ta till är att utgå från sin egen situation. Vad en själv är villig att göra. Att använda sig av en lie för att slå ner vassen är en billig metod där en snabbt kan få tillgång till rätt redskap. En trimmer är ett redskap där leveranstid kan tillkomma samt att kvaliteten kan variera. Att anlita ett professionellt företag är en enkel och smidig lösning men mer kostsamt. Att finna rätt metod och redskap är individuellt och vad som passar en själv.

Anlita rätt aktör

Att anlita ett professionellt företag för att rensa och bli kvitt vass är en enkel och smidig lösning. Ett väl utfört arbete är att vänta. Däremot skiljer sig olika aktörer åt. Att finna ett seriöst företag kan vara svårt. Företag som erbjuder såväl försäkring som garantier kopplade till utfört arbete är goda tecken på att en befinner sig i trygga och säkra händer. Vid fortsatt tvivel och osäkerhet kring val av företag finns det ett flertal sidor på nätet där tidigare kunder delar med sig av sina upplevelser kring företaget, dess personal samt utförda tjänster som en kan ta del av. Detta kan bringa klarhet.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0