Diktafonen- HSB bygger nytt vid Telefonplan

Telefonplan är kanske mest känt för den tidigare telefonfabriken men nu utvecklas området till nya användningsområden. Stockholm växer och det finns ett enormt behov av olika typer av bostäder. HSB är med och utvecklar Telefonplan som ligger trevligt beläget i Söderort, Stockholms kommun.

Bostadsrättsföreningen Diktafonen, som är strategiskt planerad på Telefonplan, ska tillgodose olika behov av boende. Från mindre ettor till stora femmor men även bostadsrättshus. Telefonplan har ett bra läge, bara några tunnelbanestationer från Södermalm och nära ett stort utbud av service.

HSB lägger vikt vid att byggnader ska matcha områdets historia. Designen är därför genomtänkt från utsida till insida med spännande detaljer. Lägenheterna ska vara ljusa och väldesignade för att möta boendes behov.

Telefonplan, ett område att trivas i

HSB planerar att Brf Diktafonen ska kunna tillmötesgå efterfrågan på ljusa lägenheter med balkonger och uteplatser. Samtidigt ska det finnas en föreningslokal och gröna platser på innergårdar. Genom att kombinera funkisstil med moderna inslag som gråvitt tegel ska designen harmonisera med resterande område.

Området ska utvecklas för att olika målgrupper ska trivas. Barnfamiljer ska kunna hitta lekplatser och barn ska ha möjlighet att umgås. Samtidigt ligger Telefonplan nära Konstfack och mysiga restauranger och det går fort att ta sig in till centrala Stockholm. Diktafonen ska även ha en bilpool för smidigare kommunikation när det behövs.

Bygga för miljön

När det kommer till byggandet av Brf Diktafonen ska byggnader och boende byggas enligt systemet Miljöbyggnad. Det gör att bostäderna kommer vara miljöcertifierade. Därmed blir också bostäderna mer energieffektiva och materialen som används ska belasta miljön så lite som möjligt.

Gröna innergårdar är även bra för miljön, enligt Boverket, då det minskar buller och ljud. Luften blir renare och det främjar utelivet även i stadsdelar. Det främjar också umgänge och sommartid kan gröna innergårdar ge behaglig svalka.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0