Ombildningskonsulter

Ombildningskonsulter

Är du och dina grannar intresserade av att köpa fastigheten ni bor i, eller har ni fått ett erbjudande om att köpa era lägenheter av er hyresvärd? Då kan det vara läge att kontakta en ombildningskonsult.

bostadsrätter

Vad gör en Ombildningskonsult?

En ombildningskonsult hjälper till att göra en affär när ägandet av en fastighet övergår från nuvarande ägare till en bostadsrättsförening.

Varför ska man ta hjälp av en Ombildningskonsult?

Det finns inget krav på att ta hjälp av en ombildningskonsult, men det är ett oerhört omfattande arbete som behöver göras. Den erfarenheten som ombildningskonsulter har från andra ombildningar är då oerhört mycket värd. Idag betingar fastigheter så pass stora värden, och innefattar många komplexa frågeställningar, så att ta hjälp av en ombildningskonsult är i de flesta fall en självklarhet.

Vad kostar det att anlita en Ombildningskonsult?

En ombildningskonsult tar normalt ett arvode. Arvodet betalas då endast om ombildningen blir av. Lämpligt är att komma överens om ett arvode där allt ingår, dvs både processen att driva igenom själva ombildningen. Samt även upprättande av ekonomiskplan mm. Viktigt att tänka på är att det ofta uppkommer andra kostnader i samband med en ombildning. Exempel på sådana kostnader är teknisk fastighetsbesiktning och kostnad för fastighetsjurist mm.

Aktörer inom Ombildningar