Ombildningskonsulter

Ombildningskonsulter

Är du och dina grannar intresserade av att köpa fastigheten ni bor i, eller har ni fått ett erbjudande om att köpa era lägenheter av er hyresvärd? Då kan det vara läge att kontakta en ombildningskonsult. Här redogör vi för vad en ombildningskonsult gör och kan hjälpa er med. Längst ner hittar ni även kontaktuppgifter till några av de större konsulterna på den svenska marknaden.

Vad gör en ombildningskonsult?

En ombildningskonsult hjälper till att göra en affär när ägandet av en fastighet övergår från nuvarande ägare till en bostadsrättsförening.

Varför ska man ta hjälp av en ombildningskonsult?

Det finns inget krav på att ta hjälp av en ombildningskonsult, men det är ett oerhört omfattande arbete som behöver göras. Den erfarenheten som ombildningskonsulter har från andra ombildningar är då oerhört mycket värd. Idag betingar fastigheter så pass stora värden, och innefattar många komplexa frågeställningar, så att ta hjälp av en ombildningskonsult är i de flesta fall en självklarhet.

Vad kostar det att anlita en ombildningskonsult?

En ombildningskonsult tar normalt ett arvode. Arvodet betalas då endast om ombildningen blir av. Lämpligt är att komma överens om ett arvode där allt ingår, dvs både processen att driva igenom själva ombildningen. Samt även upprättande av ekonomiskplan mm. Viktigt att tänka på är att det ofta uppkommer andra kostnader i samband med en ombildning. Exempel på sådana kostnader är teknisk fastighetsbesiktning och kostnad för fastighetsjurist mm.

Utvalda konsulter inom ombildningar

1#CasinoPromotionInformationVisitTerms
1
  • Albrektson & Fellinger
  • 08-121 00 000
HEMSIDA >Vi leder blivande bostadsrättsföreningar genom lyckade ombildningar. Vi ser samtliga boende som våra uppdragsgivare och en av våra styrkor ligger i att vi är väl införstådda med säljarens motiv och drivkrafter.

Konsulter inom ombildningar

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Restate

08-402 10 00[email protected]restate.se

Borättsbildarna

08-410 064 74[email protected]borattsbildarna.se

Bjurfors Näringsliv

08-520 267 00bjurforsnaringsliv.se

Ombildningskonsulten

08-400 268 50[email protected]ombildningskonsulten.se

Interesta

036-29 37 180[email protected]interesta.se

Forum Fastighetsekonomi

08-696 95 50[email protected]fforum.se

PoperT AB

010-330 36 00[email protected]propert.se