Byggnadsvård

Byggnadsvård

Att ta hand om byggnader på ett ansvarsfullt sätt, det är vad byggnadsvård handlar om. Att ta hänsyn till när byggnader har uppförts och att med en varsam hand renovera byggnaden på ett så hänsynsfullt sätt som möjligt är för många självklart. Men tyvärr inte för alla.

byggnadsvård

Vad är byggnadsvård?

Byggnadsvård är att värna om de byggnader vi har, dvs att med en varsam hand tar hand om de byggnader som uppförts. Materialen som man använde förr håller många gånger en betydligt högre kvalitet än de vi använder idag. Men om något är uttjänt och trasigt så är det klart att det ska bytas ut. Byggnadsvård handlar bara om att man gör det med tidsandan i beaktande, och att man försöker vårda det som byggts.

Varför är det viktigt att renovera på ett vårdande sätt?

Att ta hand om det som byggts och förvalta det på bästa sätt är ett viktigt led i att ta hand om vår planet. Att slita ut det gamla och ersätta med nytt är många gånger att ”misshandla” en byggnad. Att ersätta gammal fin originalinredning med nya material som helt går i otakt med den tid då byggnaden uppförts kan kännas otroligt fel.

Aktörer inom byggnadsvård

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Nacka Byggnadsvård

08-55 660 999[email protected]nackabyggnadsvard.se

Byggfabriken

040-643 06 00[email protected]byggfabriken.com

Gysinge

0291-211 00[email protected]gysinge.com

Sekelskifte

08-41 00 93 25[email protected]sekelskifte.se

Byggnadsvårdsbutiken

021-30 24 60[email protected]byggnadsvardsbutiken.se

Resin Wood

08-25 60 40[email protected]resinwood.se
Engwall och Claesson08-86 03 50[email protected]eoc.se