Plattsättare

Ska du kakla om badrummet? Eller ska du lägga ett nytt klinkergolv i hallen? En plattsättare eller kakelsättare kan hjälpa dig med både badrumsrenoveringen eller hallgolvet.

Lista på Plattsättare

NamnTelefonnummerE-postHemsida

G:a Enskede Plattsättning AB

070-421 73 95info@gamlaenskedeplatt.segamlaenskedeplatt.se

Optimal Plattsättning

0708-70 79 99N/Aoptimalplattsattning.se

Plattsättarna

08-557 660 89N/Aplattsattarestockholm.se

Vanliga frågor – Plattsättare

Hur mycket tjänar en plattsättare?

Att vara plattsättare betyder en medellön på mellan tjugoåtta-trettiotusen kronor vilket är rätt så vanligt inom hantverkaryrken. Lönen beror delvis på vilken arbetsgivare du har, det vill säga om det är privat eller statlig sektor. Plattsättare inom den statliga och kommunala sektorn tjänar lite mindre.

Vad gör man som plattsättare?

En plattsättare gör många olika typer av jobb och får arbeta med otaliga material, mönster och former. En plattsättares huvudsakliga uppgift är att sätta kakel, klinker, glasmosaik med mera men plattsättaren kan även arbeta med förberedande steg för att göra utrymmet redo att kaklas eller på annat sätt stensättas.

Hur blir jag plattsättare?

För att bli plattsättare bör man ha gått gymnasiet med inriktning mot bygg- eller anläggning. Efter gymnasiestudierna som varvar teoretisk med praktisk utbildning bör det inte vara alltför svårt att få anställning hos en byggfirma. Efter att ha arbetat fyratusen åttahundra timmar som lärling får du sedan ditt yrkesbevis.

Vad krävs för att vara plattsättare?

Som plattsättare ingår det i yrkesrollen att vara ytterst noggrann. Noggrannheten kommer spegla slutprodukten och av den anledningen är det en viktig egenskap inom yrket. Förutom att vara noggrann så kan det även vara bra att ha lite kunskaper inom design då plattsättning görs i många olika mönster.

Hur tungt är det att vara plattsättare?

Som plattsättare få du arbeta med många olika plattor av olika tjocklek och material. Detta betyder att plattsättaren måste bära en hel del vardagen. Alla jobb som utförs kräver inte en ovanligt stor påfrestning på kroppen men generellt kan yrket sägas vara mer fysiskt än många andra.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0