Att tänka på när du ska köpa laddbox till elbilen – Så gör du rätt val!

Har du investerat i en elbil? Vad bra, det är ett stort kliv i rätt riktning både för din ekonomi men också för klimatet. Men för att ditt liv med elbil ska bli så bekvämt som möjligt så behöver du också ha tillgång till el och därefter uppladdning. Det enklaste sättet att lösa det är att investera i en laddbox hemma.

Men vad ska man egentligen tänka på när man investerar i en laddbox och hur gör man egentligen rätt val? Det och mycket mer berättar vi nedan.

7 tips när det kommer till att investera i en laddbox

Att investera i en laddbox är smart, inte bara nu utan också för framtiden. Men för att göra rätt väl så kan det vara bra att känna till vilka fallgropar man bör undvika och därefter vad man faktiskt bör tänka på innan man köper sin nya laddbox.

Nedan ger vi våra främsta tips för en lyckad investering i din nya laddbox.

1. Jämför laddningsboxar sinsemellan

Det första och mest vitala när det kommer till att välja laddbox, jämför. Hos exempelvis sidan laddningsbox jämför du enkelt allt från specifikationer till hastighet och pris. Helt enkelt allt för att du ska kunna göra ett så bra val som möjligt när det kommer till laddbox.

2. Jämför leverantörer sinsemellan

Att inte bara jämföra laddbox utan också företag är viktigt eftersom du då får en större bild av vad du kan förvänta dig i form av installation, kundtjänst och liknande.

3. Välj en framtidssäker laddbox

Idag finns det många laddboxar som kan kopplas upp mot internet via kabel, Wi-Fi eller 4G. Vi går ju emot ett alltmer internettstyrt samhälle så att investera i en laddbox som har möjlighet att koppla upp sig mot internet är en rekommendation.

Tack vare internetuppkopplingen på din laddbox kan du exempelvis ha möjlighet att styra din laddbox med hjälp av en app och på så sätt få tillgång till en mängd smarta tjänster.

4. Se över dina prioriteringar

Vill du exempelvis ha en laddbox som på bästa möjliga vis smälter in i husets karaktär eller är det mer funktion du är ute efter? Kanske ser du gärna att din box har möjlighet att inte bara ladda en bil åt gången utan till och med två?

Se över dina prioriteringar innan du väljer modell av laddbox så att du är säker på att du väljer en modell som uppfyller dina förväntningar.

5. Bestäm dig för huruvida du vill ha en fast eller lös kabel

Både lös kabel och fast kabel har sina fördelar. En lös kabel är för många laddbox-användare att föredra dock eftersom den helt enkelt går att ta av och därefter byta ut om det skulle behövas.

En fast kabel anser dock många är mer estetiskt tilltalande eftersom den då sitter fast på väggen. Att välja en fast kabel minskar också risken för stöld eftersom den då sitter fast i väggen och inte går att få av.

6. Se över vilken effekt som du behöver

En högre effekt ger också en snabbare laddning. Det vanligaste är att välja en effekt på mellan 3,7 – 11 kW. Då tar en uppladdning mellan 6 – 8 timmar.

7. Glöm inte skatteavdraget för Grön Teknik

Som konsument kan du som installerar en laddbox hemma ta del av skattereduktionen för Grön Teknik. Avdraget låter dig göra avdrag på både installation och laddbox med en skattesats på hela 50 %.

Det finns dock en del krav du som konsument måste uppfylla för att bli godkänd avdraget. Det handlar dels om att du måste ha en jordfelsbrytare B installerad.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 4.00