Ibuying

Vad är Ibuying?

Ibuying eller Instant buying som det är en förkortning av är ett fenomen som så mycket annat började i USA. Att sälja en bostad kan vara ganska tidskrävande, den tiden är inte alla som alltid har. Instant buying är när en aktör köper din bostad direkt. Dvs du kan på dagen sälja och få betalt för den utan fördröjning. Affärsiden är att genom att snabbt betala ägaren av bostaden få en viss rabatt. Efter köpet så gör man bostaden så aptitlig som möjligt och säljer den. Principen är den samma som bilfirmor gjort genom åren, dvs man köper bilen, som den är, med en viss rabatt. Du som kund slipper krångla och får pengar direkt, medans bilfirman i sin tur säljer den vidare.

ibuying

Varför ska man sälja till ett Ibuying företag?

Är du i snabbt behov av pengarna så är det en bra lösning. Ibuyingaktörernas affärside är att göra det smidigt att omsätta din bostad till faktiska pengar.

Företag som köper din bostad snabbt

NamnTelefonnummerE-postHemsida
MovestaN/AN/Amovesta.se

Vanliga frågor – Ibuying

Vad är IBuying?

IBuying, eller instant buying, är ett amerikanskt fenomen som innebär att en köpare köper ens bostad direkt, samma dag som du vill sälja den. Eftersom köpet sker så snabbt förväntar sig köparen att få en viss rabatt. Du får alltså inte lika mycket betalt som vid en traditionell husförsäljning.

Vad är fördelarna med Ibuying?

Den viktigaste fördelen med instant buying är att du får ditt hus sålt direkt och slipper gå igenom en långdragen försäljningsprocess. Du får pengarna snabbt och slipper ordna visningar. Dessutom slipper du anlita en mäklare, vilket är något du kan spara en del pengar på.

Finns Ibuying i Sverige?

Nej, tyvärr finns inte Ibuying i Sverige ännu. Det är ett fenomen som startade i USA och är för närvarande en stor trend där. Det finns inga aktörer för instant buying i Sverige, men det finns flera aktörer som planerar att starta med det inom kort.

Vad är en iBuyer?

En iBuyer är en företag, eller ibland en privatperson, som köper bostäder via iBuying. De köper bostäder billigt genom denna affärsmodell och sedan rustar de upp och renoverar bostaden innan de säljer den vidare till ett dyrare pris. På så sätt tjänar iBuyers pengar på detta.

Vad ska jag som säljare göra?

Först och främst fyller du i ett formulär på en en iBuyers hemsida. Oftast behöver du bifoga bilder på din bostad. Ibland genomför de också en snabb inspektion av bostaden. Sedan får du ett priserbjudande. Detta kan du välja att acceptera, om du vill sälja till det priset, eller neka.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0