Utemiljö

Utemiljön kring ditt hem är väldigt viktig del av bostaden. Bor man i villa så är det ju en miljö som man kan påverka oerhört mycket själv. Har man en tomt i villakvarter, eller bor du på landet, eller har du rentav en sjötomt? Förutsättningarna att påverka utemiljön varierar såklart beroende på hur man bor.

Vanliga frågor – Utemiljö

Varför ska jag ha en utemiljö? 

Du behöver inte ha en utemiljö om du inte vill det, men det är väldigt praktiskt och mysigt att ha en utemiljö. Att ha sin egen trädgård ger dig friheten att både plantera och bygga nästan vad du vill, du kan till exempel bygga en pool.

Vad kostar det att fixa en utemiljö?

Priset på en utemiljö varierar självklart beroende på vad du vill ha för saker i din utemiljö. Om du vill ha en pool eller en bastu så får du räkna med att det kommer kosta dig ett antal tusen kronor, men det finns självklart billigare alternativ.

När passar det bäst att börja bygga en utemiljö?

Du väljer självklart själv när du vill börja bygga din utemiljö, men du bör tänka på att det kan vara svårare på vintern. Ett bra tips är att börja skissa på din utemiljö under vinterhalvåret och börja med själva bygget på sommarhalvåret.

Vad bör jag tänka på innan jag bygger min utemiljö?

Innan du börjar bygga din utemiljö bör du tänka på att ha en bra plan och en bra skiss för arbetet. Det kommer göra byggandet mycket enklare och du kommer veta redan innan hur mycket plats du behöver för din utemiljö.

Kan jag bygga min utemiljö själv?

Ja du kan bygga din utemiljö själv om du vill det. Men det är bra om du anlitar ett företag som kan hjälpa dig med bygget så att allt blir som du har tänkt dig. Om du anlitar ett företag är det självklart du som bestämmer hur det ska se ut.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0