Bostadsutvecklare

Under se senast 10 åren har antalet bostadsutvecklare ökat lavinartat. Efterfrågan och prisbilden på bostäder har gjort att funnits utrymme för flera aktörer att etablera sig.

Vad skiljer bostadsutvecklarna åt?

Idag finns en uppsjö av aktörer på marknaden. De största aktörerna är verksamma i hela landet, medan vissa aktörer är bara verksamma på en viss ort. Man försöker på olika sätt nischa sig och hitta sin kundgrupp. Vissa bygger bara lägenheter medans andra i stort sett bara bygger villor eller parhus. För några år sedan byggdes det många exklusiva bostäder, ett segment som inte är lika hett idag.

Hur får man reda på vad som är på gång?

Nästan alla bostadsutvecklare har bra info på sina hemsidor, där brukar finnas ”kommande projekt”, att gå in där och se vad som är på gång är en bra start. Man kan också höra av sig till dem och se hur man gör för att ställa sig i kö.

Har bostadsutvecklarna egna köer?

De stora bostadsutvecklarna har framtagna system där man uppdaterar sina kunder. JM har tex ett system där man blir ”VIP-kund”, och på så vis har förtur att välja bostad i det projektet man är intresserad av. Ju längre man varit ”VIP-kund” ju tidigare har man möjlighet att välja.

Ett tips är att ta kontakt med bostadsutvecklare och höra hur just de gör.

Bostadsutvecklare

JM

Bonava

Veidekke

Besqab

Peab

Skanska Bostad

Ikano Bostad

Oscar Properties

SSM

Riksbyggen

Patriam

ALM Equity

Tobin Properties

Folkhem

Magnolia Bostad

Scandinavian Property Group

  • Telefon: 08-678 30 40
  • Hemsida: spg.se

OBOS

Innovation Properties

Hökerum bygg

Genova Property Group

Viktor Hanson

Panghus

Åke Sundvall

Serafim Fastigheter

BRABO

SHH Bostad

BoKlok

Lindbäcks

Aros Bostad

OOF Bostad

Nokon

Småa

Stena Fastigheter