Målare

Målare

En målare gör både invändiga och utvändiga jobb. Det kan vara allt från att skrapa och måla om en hel villa, till att enklare måleriarbeten som att måla om ett rum i en lägenhet. Det är som i alla yrkesgrupper olika hur kompetensen ser ut. Men en duktig målare göra ett bra underarbete, dvs både spackla och slipa samt spänna microlit vid behov. Samt även tapetsera och måla.

målare

När och varför ska man anlita en målare?

Vissa enklare måleriarbeten är det många som anser sig kunna göra själva. Men om man har ett arbete där man gör bedömningen att man inta har tid eller kunskapen att göra själv, så är det bra att anlita en målare. Målningen består av så många fler moment än själv målningen. Rivning, bredspackling, tapetsera, spänna microlitväv, slipa mm. Många moment kräver speciell utrustning och kunskap för att finishen ska blir bra.

Vad kostar det att anlita en målare?

Kostnaden för att anlita en målare beror på vilket jobb målaren ska utföra. De flesta målare tar betalt per timma. Viktigt är att man är tydlig i sin upphandling, dvs att man belyser de arbeten som förväntas göras. Det är inte ovanligt att man som kund vill ha ett fastpris på målerijobb man önskar få utfört. Viktigt att tänka på då är att, målerifirman då tar höjd för oväntade kostnader. Själva målningen är en sak, men det är underarbetet som tar tid. Förutsättningarna varierar väldigt mycket, är det flera lager tapet som ska rivas. Kommer väggarna behöva bredspacklas?

Viktigt att tänka på

Viktigt att tänka på att det varierar väldigt mycket hur effektiva målare är, att ha bra utrustning, erfarenhet och kompetens är viktigt. Många gånger betydligt viktigare än vad målaren kostar per timma. För det flesta är ju slutpriset, inte timpriset det viktigaste. Samt slutresultatet så klart.

Målerifirmor