Målare

En målare gör både invändiga och utvändiga jobb. Det kan vara allt från att skrapa och måla om en hel villa, till att enklare måleriarbeten som att måla om ett rum i en lägenhet. Det är som i alla yrkesgrupper olika hur kompetensen ser ut. Men en duktig målare göra ett bra underarbete, dvs både spackla och slipa samt spänna microlit vid behov. Samt även tapetsera och måla.

När och varför ska man anlita en målare?

Vissa enklare måleriarbeten är det många som anser sig kunna göra själva. Men om man har ett arbete där man gör bedömningen att man inta har tid eller kunskapen att göra själv, så är det bra att anlita en målare. Målningen består av så många fler moment än själv målningen. Rivning, bredspackling, tapetsera, spänna microlitväv, slipa mm. Många moment kräver speciell utrustning och kunskap för att finishen ska blir bra.

Vad kostar det att anlita en målare?

Kostnaden för att anlita en målare beror på vilket jobb målaren ska utföra. De flesta målare tar betalt per timma. Viktigt är att man är tydlig i sin upphandling, dvs att man belyser de arbeten som förväntas göras. Det är inte ovanligt att man som kund vill ha ett fastpris på målerijobb man önskar få utfört. Viktigt att tänka på då är att, målerifirman då tar höjd för oväntade kostnader. Själva målningen är en sak, men det är underarbetet som tar tid. Förutsättningarna varierar väldigt mycket, är det flera lager tapet som ska rivas. Kommer väggarna behöva bredspacklas?

Viktigt att tänka på

Viktigt att tänka på att det varierar väldigt mycket hur effektiva målare är, att ha bra utrustning, erfarenhet och kompetens är viktigt. Många gånger betydligt viktigare än vad målaren kostar per timma. För det flesta är ju slutpriset, inte timpriset det viktigaste. Samt slutresultatet så klart.

Lista på Målarifirmor

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Bröderna Siljendahls Måleri

08-449 09 30info@siljendahls.sesiljendahls.se

Calle Målare

N/Ainfo@callemalare.nucallemalare.nu

C.F Måleri

08-704 32 33info@cfmaleri.secfmaleri.se

Engeldahls Måleri

070-447 20 77N/Aengeldahls.se

Marlons Måleri

070-738 70 18info@marlonsmaleri.semarlonsmaleri.se

Måleriskeppet

070-982 22 11info@maleriskeppet.semaleriskeppet.se
Målerifirman Gusten Persson08-91 24 09info@gustenpersson.segustenpersson.se

Målaren Stockholm

08-50 92 42 11info@wallbf.semålarenstockholm.se

Södermålare

070-344 36 52info@södermålare.sesödermålare.se

Timblads Måleri

08-619 51 00info@timblad.setimblad.se

Övriga frågor om målare

Vad är en målare?

En målare är en hantverkare som har ett brett yrke. Målaren målar framförallt hus, både invändigt och utvändigt. De är väldigt kreativa, men också väldigt noggranna, då det krävs en stadig hand för att kunna utföra det jobb som en målare gör. Målare kan också utföra målningar på exempelvis en möbel.

Varför ska man anlita en målare?

När man ska måla om i eller på ett hus är en målare att rekommendera. Jobbet blir oftast mycket jämnare gjort, eftersom målaren har en bred kunskap om hur man går tillväga. När man anlitar en målare så kan man försäkra sig om att jobbet blir väl utfört.

När ska man anlita en målare?

Man kan anlita en målare i vilket sammanhang som helst, när det kommer till målning. Men det är vanligast att anlita en målare när man ska göra ett större jobb, som att måla om ett hus. Eftersom målaren livnär sig på att måla, så är det aldrig fel att anlita en.

Vad kostar det att anlita en målare?

Priserna varierar beroende på vilken målare man väljer, därför är det bra att jämföra priserna. Om man beskriver för respektive målare vad det är för typ av jobb som ska utföras, så får man alltid en kostnadsfri offert. Då kan man också jämföra vad de olika målarna tar för priser.

Hur hittar man en målare?

Om man inte känner någon målare, så kan man hitta väldigt många om man söker målare på nätet. På så sätt får man också en större valmöjlighet och det gör det lättare att jämföra målarna med varandra. Det är alltid bra att se efter om målarna har fått några recensioner och omdömen.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0