Mässor

Vilka olika typer av mässor finns det i bostadsbranschen?

Det finns olika typer av mässor i bostadsbranschen. Villa mässor, bostadsrättsmässor samt byggmässor återkommer årligen.

Varför ska man gå på mässor?

Mässor är ett roligt och bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer inom de olika områdena. Det är ett enkelt och bra sätt att träffa flera aktörer på ett smidigt sätt. Ofta så har mässorna erbjudanden som kan vara förmånliga.

Mässor

NamnTelefonnummerE-postHemsida
BomässanN/AN/Abomassan.se
Bo och ByggN/AN/Aboochbygg.se

Vanliga frågor – Mässor

Hur fungerar bostadsmässor?

På mässor samlas företrädare för en viss bransch för att möta kunder och eventuella samarbetspartners, för att få inspiration och för att presentera nya produkter eller tjänster. Som besökare kan man få direkt kontakt och chansen att prata med dessa företrädare. Utställarna, alltså representanterna, brukar ha informationsmaterial tillgängligt och möjlighet att besvara frågor.

Hur blir man utställare på en bostadsmässa?

För att vara med som utställare på en mässa, vilken det än må vara, ska man tänka på att vara ute i god tid. Många mässor planeras flera månader i förväg och har ett sista anmälningsdatum. Priset för att delta kan variera kraftigt. I storstäder är det ofta relativt dyrt.

Kostar det något att gå på en bostadsmässa?

Huruvida det är ett pris för inträde varierar. I större städer och till väldigt populära mässor kan man räkna med att det kostar att gå in. Att besöka en mässa är praktiskt om man har frågor om flera ämnen som relaterar till branschen då många olika företrädare är samlade.

Är bostadsmässor något för vanliga villägare?

Bostadsmässor är inte alls bara för branschfolk utan även för dig som äger ditt eget hus. Har du funderat på att renovera eller söka bygglov kan du säkert träffa på en jurist till exempel. Söker du snarare inspiration för inredning kan du oftast räkna med att få inspiration.

Kan man få svar på juridiska frågor på bostadsmässor?

Om dina frågor är allmänna kan du få veta mer om regler och förutsättningar, oavsett om det gäller bygglov eller huslån. Du kan dock inte räkna med att någon kan sätta sig in i ditt enskilda ärende. Branschföreträdarna brukar dock kunna boka in möten med dig för genomgång.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0