Hemlarm

Att känna sig trygg i sitt hem är extremt viktigt, det är också viktigt att känna sig trygg när man inte är hemma. Att drabbas av inbrott är inte alls roligt, de flesta påverkas mer av ett inbrott än vad man kanske trodde man skulle göra. Dagens larm är många gånger mer än bara ett hemlarm. Står man inför köp av ett hemlarm, så finns det mycket att ta ställning till.

Vilka olika typer av Hemlarm finns?

Det finns idag en uppsjö av olika typer av hemlarm. En av de större skillnaderna är om man vill ha ett hemlarm med koppling till vaktbolag eller inte. Den typen av larm som har den tjänsten har en abonnemangskostnad per månad.

Vad kostar ett Hemlarm?

Det är flera faktorer som påverkar kostnaden för ditt hemlarm. Många larm har ju både en installationskostnad, samt en löpande kostnad per månad. En del är ju själva utrustningen, och hur omfattande den är. Larmföretagen har ofta paket, dessa går även att komplettera om man vill det. Vill man tex ha ett larm med kameraövervakning, så påverkar ju antal kameror den totala kostnaden. Larmföretagen har flera kompletterande tjänster såsom brandlarm och trygghetslarm mm. Dessa tjänster kostar naturligtvis också extra.

Varför ska man ha ett Hemlarm?

Man brukar säga att hemmet är ”världens viktigaste plats”. Att vilja skydda sitt hem från inbrott är idag en självklarhet. Ett sätt att minska risken för inbrott är att ha ett hemlarm.

Lista Hemlarm

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Alert Alarm

0771-76 03 03N/Aalertalarm.se

Bsafe 365

020-272 333info@bsafe365.sebsafe365.se

Cubsec

0771-761 900info@cubsec.secubsec.se

Garda Alarm

0771-10 10 70info@gardaalarm.segardaalarm.se

Gardio

0775-333 005info@gardio.segardio.se

Larm

N/AN/Alarm.se

Larmkollen

N/AN/Alarmkollen.se

Safeland

010-222 99 00N/Asafe.land.se

Sensor Alarm

075-75 75 300N/Asensoralarm.se

Sector Alarm

0771-80 95 30info@sectoralarm.sesectoralarm.se

Securitas Home

0771-10 10 90N/Asecuritashome.se

Svenska Alarm

0770-112 060info@svenskaalarm.sesvenskaalarm.se

Säkra Alarm

010-333 32 93servicedesk@sakralarm.sesakralarm.se

Verisure

020-724 365kundtjanst@verisure.severisure.se

Very Safe Alarm

010-583 23 00kundservice@verysafealarm.severysafealarm.se

Vanliga frågor – Hemlarm

Vad är egentligen ett hemlarm?

Ett hemlarm är ett tekniskt system med kameror och sensorer. Det är knutet till ett säkerhetsföretag/larmföretag som får signaler från hemlarmet om något i bostaden inte verkar stämma. Hemlarm är vanligt förekommande i både större och mindre villaområden. Det är ett mycket bra komplement till det som kallas grannsamverkan.

Varför har man ett hemlarm?

Grundsyftet med att ha ett hemlarm är att skydda sitt hem främst mot inbrott men också mot skadegörelse. Det är en trygghet för ägare av hus och villor som har ett hemlarm installerat. Skulle något hända i hemmet så aktiveras larmet av de känsliga sensorerna. Signaler går till larmföretaget som kontrollerar hemmet.

När behövs ett hemlarm?

Ett hemlarm kan behövas när som helst egentligen. Mest behov av ett larm finns dock under bortavistelser från hemmet. Det kan röra sig om både kortare och längre tid som ägarna av bostaden är borta. Under semesterperioder är det en självklarhet men också under dagsutflykter eller när andra ärenden utförs utanför hemmet.

Vem hjälper till med hemlarm?

Det finns många företag som hjälper till med hemlarm för extra trygghet. Idag är det vanligt att det i nya bostadsområden kommer ut representanter från larmföretag och erbjuder olika lösningar för respektive bostad. Företagen är lätta att hitta och lätta att nå för konsultation om ett larmsystem som passar kundens behov.

Kan man själv bevaka larmsystemet?

Det beror på hur avancerat systemet är. Är det väl utarbetat så kan bostaden bevakas från exempelvis appar i mobiltelefonen. Ägarna kan se sitt hem med respektive rum plus andra utrymmen i anslutning till huset. Det kan också gå att bevaka en viss radie utanför bostaden med hjälp av apparna.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0