Trappstädning

Att ha en rent och snyggt trapphus är viktigt för trivseln i hela huset.

Vad ska man tänka på när man ska beställa trappstädning?

Hur ofta behöver trapphusen städas i er fastighet? Det beror bland annat på säsong, dvs vissa tider på året behövs en högre frekvens. Höst och vinter blir trapphusen oftast betydligt smutsigare än under vår och sommar. Vilka bor i fastigheten är det barnfamiljer med barnvagnar, äldre med rullatorer eller är det ungdomar. Det viktiga är egentligen att försöka uppskatta hur mycket smuts som dras in i just ert trapphus, och anpassa städningen efter det.

Vad kostar trappstädning?

Det är många faktorer som påverka hur mycket en trappstädning kostar.

  • Hur många trapphus är det i fastigheten
  • Hur många våningar är det per trapphus
  • Finns hiss i trapphusen
  • Hur ofta ska trappstädningen utföras
  • Har ni entremattor i entreerna

Aktörer som utför trappstädning

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Anne Blom Städ & Service

08-22 22 26info@anneblom.seanneblom.se

Andersson & Johansson AB

08-652 71 71info@andersson-johansson.seandersson-johansson.se

Lerici Städ

08-20 88 00info@lerici.selerici.se

SMART Trappstädning

08-660 02 60info@smarttrappstadning.sesmarttrappstadning.se

Stockholm Allstäd AB

08-61 52 631info@stockholmallstad.sestockhomallstad.se

Städpoolen

08-556 701 50info@stadpoolen.sestadpoolen.se

Övriga frågor om trappstädning

Vad kostar trappstädning?

Hur mycket trappstädning kostar kan variera stort beroende på om man anlitar ett företag för att utföra städningen eller om det är boende som utför den. Trappstädning kan också bli dyrare om trapphusen är mycket stora eller om flera sådana måste städas samt om de smutsas ner rejält.

Varför behövs trappstädning?

Ett rent trapphus ger ett gott intryck oavsett om det gäller bostadshus eller arbetsplatser. Trappstädningen gör också att dålig lukt försvinner och trapphuset blir hälsosammare. Dessutom minskar brandrisk när lampor och andra elektriska komponenter städas. Trappstädningen bidrar också till att mindre smuts förs in i bostäder och kontor.

Vad ingår i trappstädning?

Vad som ingår i en trappstädning kan variera. I de flesta fall ingår dammsugning, damning och våttorkning av golven. Det kan också ingå fönsterputsning, städ av tvättstuga och andra allmänna utrymmen. Det beror lite på vilka avtal som finns. Ju mer som ska städas, desto dyrare blir det i regel.

Vem gör trappstädning?

Det kan antingen vara ett anlitat företag som utför trappstädningen, eller så är det boende i till exempel ett hyreshus som hjälps åt med att städa trapphus, tvättstuga med mera. Det förekommer också att större bolag som har hyres- eller bostadsrätter själva anställer personal till bolaget som enbart sköter städning.

När utförs trappstädning?

Trappstädning kan utföras mer eller mindre ofta. I regel utförs trappstädningen en gång per vecka men under höst och vinter kan städning behöva ske oftare beroende på väderleken. Trappstädningen utförs på dagtid och ofta inte allt för tidigt på morgonen då det kan föra en del oväsen

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0