Säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar

Att ha ett säkert hem är viktigt för oss, och ett bra steg till att få ett säkrare hem är att låta installera en säkerhetsdörr.

Varför ska man installera en Säkerhetsdörr?

Det finns flera själ till att installera en säkerhetsdörr. Det första skälet som de flesta naturligtvis tänker på är att den är säkrare, dvs svårare att bryta upp. Men det finns fler anledningar än det

 • Tystare, ljudreducerande
 • Bättre värmeisolering
 • Försäkringen blir billigare
 • Brandsäkrare, olika brandklasser
 • Säkrare, mer inbrottssäker

Vad kostar en Säkerhetsdörr?

Priset på en säkerhetsdörr beror av flera faktorer.

 • Karmtyp, vilken typ av karm ska användas
 • Lås, vilket typ lås du väljer
 • Ljudklass
 • Brandklass
 • Trädörr eller ståldörr
 • Design

Blir försäkringen lägre med en Säkerhetsdörr?

Svaret på den frågan är ja. I normalfallet så går din försäkringspremie ner något när du installerar en säkerhetsdörr, hur mycket varierar något. För korrekt belopp rekommenderar vi att ta kontakt med ditt försäkringsbolag att kontrollera vad som gäller för din hemförsäkring.

Aktörer som levererar Säkerhetsdörrar

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Daloc

0506-190 00daloc@daloc.sedaloc.se

Dörrfabriken

08-446 18 40dorrfabriken@inferno.sedorrfabriken.se
Hellbergs0530-40 000info@hellbergs.sehellbergs.se

Prodoor Säkerhetsdörrar

08-410 14 270N/Aprodoor.se

Proloc

08-26 48 10info@proloc.seproloc.se

Swedoor

036-39 62 00N/Aswedoor.se

Torterolo & Re Säkerhetsdörrar

0774-41 00 01info@torteroloere.setorterolo.se

Vanliga frågor – Säkerhetsdörr

Vad är en säkerhetsdörr?

En säkerhetsdörr är en dörr som ska ge ett bättre skydd än vad en vanlig standarddörr gör. Det ska vara nästan omöjligt att bryta sig igenom en säkerhetsdörr och dessutom ska den skydda mot brand och brandrök. Med en säkerhetsdörr får man också en bättre ljudisolering samt att den skyddar mot obehagliga dofter.

Vad kännetecknar en säkerhetsdörr?

För att en dörr ska få klassas som en säkerhetsdörr i Sverige måste den vara certifierad. I Sverige gör man ett stickprov på dörren för att se om den uppfyller alla de krav som en säkerhetsdörr måste ha. Om man ska köpa en säkerhetsdörr är det bra att kolla om den är certifierad.

Vad kostar en säkerhetsdörr?

Priserna på säkerhetsdörrar varierar beroende på märke, vilken typ av dörr det är, samt vilken återförsäljare man väljer att köpa dörren av. Dörrarna kan kosta allt från någon enstaka tusenlapp och upp till 50 000 kronor. Det är bra att jämföra olika dörrar, så att man kan hitta den som är mest prisvärd.

Kan vem som helst få använda en säkerhetsdörr?

Vem som helst kan köpa en säkerhetsdörr och installera den på vilken fastighet som helst. Faktum är att det blir mer och mer vanligt att människor installerar säkerhetsdörrar till sina hem. Många lägenheter är redan utrustade med säkerhetsdörrar och det förekommer även allt oftare i hus.

När bör man använda sig av en säkerhetsdörr?

Rekommendationen är att alla bostäder ska vara utrustade med säkerhetsdörrar, men det finns ingen direkt bestämmelse när man bör eller inte bör använda sig av en säkerhetsdörr. Om man känner att man är i behov av en säkerhetsdörr då bör man installera en till sitt boende.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0