Takläggare

En takläggare tar hand om ett av husets absolut viktigaste delar, taket. Att ha ett tätt tak är extremt viktigt. En takläggare lägger, renoverar, byter och underhåller tak.

När ska man anlita en takläggare?

Då taket är ett av husets viktigaste delar, så är det viktigt att taket är lagt på rätt sätt. Ett tak måste hålla tätt såväl när det regnar, snöar och blåser. Så ska du göra ett större arbete på ditt tak, då rekommenderar vi att man anlitar en takfirma för det arbetet.

Vad kostar det att anlita en takläggare?

Takläggare tar oftast betalt per timma, så priset är beroende av projektets omfattning. Priset beror av

  • Storlek på taket
  • Omfattning, vad som ska göras.
  • Takbeklädnad
  • Taktyp

Varför ska man anlita en takläggare?

Det är viktigt att takarbetet utförs säkert. Som privatperson kanske man inte har tillgång till den utrusning som krävs. Den kunskap och erfarenhet som en takläggare har gör att arbetet utförs säkert, och att man får de garantier som man bör ha. Kort sagt kan man säga att en takläggare utför arbetet tryggt och säkert samt på ett fackmannamässigt sätt.

Lista Takläggare

NamnTelefonnummerE-postHemsida

DM Tak

08-604 74 45info@dmtak.sedmtak.se

Hedins Tak

08-302 331info@hedinstak.sehedeinstak.se

Hägglund Tak & Byggentreprenad

0770-18 77 82info@hagglundtak.setakläggaren.se

Nymans Tak

08-350 992info@nymanstak.senymanstak.se

Stadstak

08-600 21 19info@stadstak.sestadstak.se

Takhem

0760-07 79 82info@takhem.setakhem.se

Villatak Experten

020-22 01 01info@villatakexperten.sevillatakexperten.se

Vanliga frågor – Takläggare

Vad är en takläggare?

En takläggare är en person som jobbar med att lägga tak. Oftast är en takläggare utbildad som snickare och jobbar även med snickeri. En takläggare jobbar oftast för ett företag eller har egen firma där hon eller han jobbar med att lägga tak. En takläggare är alltid utbildad och kan sin sak.

Vad kostar det att anlita en takläggare?

Priset för att anlita en takläggare varierar väldigt mycket beroende på vilket företag det är som du vill anlita. Men du får räkna med att det kan kosta dig några tusen att anlita en takläggare. Du kan alltid be om en offert på företagets hemsida.

Varför bör jag anlita en takläggare?

Det är bra att anlita en takläggare om du ska byta tak dels för din egen säkerhet, dels för resultatet. Om du byter ditt tak själv så finns det risk att du skadar dig eller att taket blir svagt och riskerar att gå sönder.

Vad ska jag tänka på innan jag anlitar en takläggare?

Innan du anlitar en takläggare så är det bra att titta upp om företaget du ska anlita har utbildad personal. Ibland finns det företag som utger sig för att ha utbildad personal men egentligen inte har det, du kan titta recensioner om företaget om du är osäker.

Jobbar alla snickare som takläggare?

Nej, alla snickare jobbar inte som takläggare. En snickare måste ha utbildning för att få lägga tak. Vissa företag har hemsidor där du kan läsa om någon i personalen är en utbildad takläggare, eller så kan du söka på utbildad takläggare på nätet för att vara säker.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 5.00