Oljepanna

Står du inför att byta värmesystem och behöver demontera oljetank eller oljepanna? Det kan vara både tidskrävande och tungt att demontera oljepanna själv, så vi rekommenderar att ta hjälp.

Aktörer som demonterar oljepannor

NamnTelefonnummerE-postHemsida
Cisternkonsult AB036-421 30info@cisternkonsult.secisternkonsult.se
MH Demontering ABN/AN/Atankdemonteringludvika.se
NorrDemontering073 059 20 23info@norrdemontering.comnorrdemontering.com
Oljetankdemontering.se0735 – 765 782info@oljetankdemontering.seoljetankdemontering.se
PI-tjänst0122-294 44N/Apitjanst.se
SKR Tankdemontering0735-76 25 36magnus@skrtankdemontering.seskrtankdemontering.se
Stockholmstankdemontering08-522 04 920tankdemontering@gmail.comstockholmstankdemontering.se
Tankdemontering0581-500 70info@tankdemontering.infotankfjerning.com

Vanliga frågor om demontering av oljepanna

Farligt att demontera oljepanna själv?

Det behöver inte vara farligt att demontera en oljepanna, men det finns ett antal saker att tänka på. Först och främst att det finns olja kvar som kan leda till skador. Tyngden och storleken på pannan är också viktig att beakta för att minimera personskador.

Hur demonterar man en oljepanna?

För att demontera en oljepanna bör man följa ett antal steg. Först ska man se till att tömma eventuell olja som kan vara kvar. Beroende på storlek kan man till exempel såga ner pannan delvis, för att på det sättet enklare kunna plocka isär den säkert.

Varför demontera en oljepanna på egen hand?

En anledning till att demontera sin egen oljepanna är att spara pengar. Det kan kosta att be ett företag eller någon annan att ta hand om den. Är man tekniskt lagd finns det därför gott om fördelar med att ta hand om den på egen hand.

Vilka verktyg behövs för att demontera en oljepanna?

Beroende på hur man vill demontera sin oljepanna finns det ett antal viktiga saker att tänka på gällande verktyg. Dels kan en såg, gärna cirkelsåg, vara bra att ha för att dela pannan i mindre delar. Även en pump behövs för att få ut kvarvarande olja.

Vem kan hjälpa med demontering av oljepanna? 

Att demontera ner sin egen oljepanna kan vara billigare att göra. Men är det också det bästa alternativet? För den som känner sig osäker på grund av pannans storlek och andra anledningar kan det vara klokt att höra av sig till en firma som istället kan stå för jobbet.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0