Fastighetsskötare

Fastighetsskötare

Vad gör en Fastighetsskötare?

En fastighetsskötare tar hand om saker som inte fungerar i fastigheten. Det kan vara allt från att byta glödlampa i trapphuset till att laga en trasig tvättmaskin i tvättstugan.

Varför ska man anlita en Fastighetsskötare?

En fastighetsskötare kan hjälpa till med fastighetsrelaterade frågor som styrelsen inte har kunskap om eller tid med att fixa själva. Många gånger så fastighetsskötaren fastighetsförvaltarens förlängda arm, och det är fastighetsskötaren som faktiskt ser till att det som förvaltaren fått uppdrag att ordna görs ute på plats.

Hur arbetar en Fastighetsskötare?

I normalfallet så är det styrelsen i bostadsrättsföreningen som ”beställer” jobb från fastighetsskötaren. Många föreningar vill att man ska anmäla fel i fastigheten till någon ansvarig i styrelsen. Därefter så beställs arbetet som ska utföras av fastighetsskötaren. Har bostadsrättsföreningen ett förvaltningsavtal, där fastighetsservice ingår, så har styrelsen eventuellt direktkontakt med förvaltaren som i sin tur ser till att en fastighetsskötare kommer ut och ordnar det som krånglar.

Vad kostar det att anlita en Fastighetsskötare?

Kostnaden för att anlita en fastighetsskötare är varierande beroende på hur avtalet ser ut. En större bostadsrättsförening kan tex ha förvaltningsavtal där även fastighetsservice och fastighetsskötare ingår. Då kan tex en rondering av fastigheten en gång i månaden vara avtalat. Tanken är att då hitta den trasiga glödlampan i trapphuset, eller smörja den krånglade entreporten eller var det kan vara.