Snickare

Vad gör en snickare?

En duktig snickare är bra på många områden. En traditionell byggnadssnickare bygger hus och inredning i dessa. Dagens snickare arbetar mycket med andra material än bara trä. Det är snickaren som reglar upp med plåtreglar och skruvar gipsen på väggarna till exempel. En snickare är ofta den som håller i det övergripande arbetet. En rutinerad snickare bemästrar de flesta momenten på en byggarbetsplats. Det är som i alla yrkesgrupper olika hur kompetensen ser ut. Med det som snickaren inte gör är el, vvs, och rör arbeten.

När och varför ska man anlita en snickare?

Vissa enklare snickeri arbeten är det många som anser sig kunna göra själva. Men om man har ett arbete som man gör bedömningen att man inta har tid eller kunskapen att göra själv, så är det bra att anlita en snickare.

Vad kostar det att anlita en snickare?

Kostnaden för att anlita en snickare beror på vilket jobb han ska utföra. De flesta snickare tar betalt per timma. Viktigt är att man är tydlig i sin upphandling, dvs att man belyser de arbeten som förväntas göras. Det är inte ovanligt att man som kund vill ha ett fastpris på det jobb man önskar få utfört. Viktigt att tänka på då är att, byggfirman då tar höjd för oväntade kostnader.

Lista Byggfirmor & Snickare

NamnTelefonnummerE-postHemsida

Anders Byggare

08-82 93 80info@andersbyggare.seandersbyggare.se

BOB Partner

08-400 263 00info@bobpartner.sebobpartner.se

Fixofix

020-103 200info@fixofix.sefixofix.se

K3 Gruppen

08-777 51 00offert@k3gruppen.sek3gruppen.se

NN Bygg

070-885 02 46info@nnbygg.sennbygg.se

Palma Bygg

08-29 29 12info@palmatotal.sepalmabygg.se

Tyresö Bygg

08-12 81 61 61info@tyresobygg.setyresobygg.se

Vanliga frågor – Snickare

Vad gör en snickare?

En snickare, eller hantverkare som det också kallas utför lite olika arbeten, men det allra vanligaste är hantverksarbeten så som att utföra stora byggprojekt eller att bygga ett hus. Snickare är väldigt kreativa och händiga och kan även utföra mindre arbeten så som att bygga till exempel ett bord eller en stol.

Varför ska man anlita en snickare?

Om man har planer på att bygga eller renovera ett hus är det bra att anlita någon med erfarenhet och kunskap eftersom det är en del jobb när man ska bygga eller renovera ett hus. Därför är det bra att anlita en snickare som vet hur man ska gå tillväga.

Hur hittar man en snickare?

Om man har många kontakter så kan man höra med någon av dessa om de har något tips på vart man kan hitta en snickare, annars finns det väldigt många snickare om man söker på nätet. Där kan man också se om snickaren fått några recensioner.

Vad kostar en snickare?

Priserna varierar, liksom med mycket annat, därför är det alltid värt att jämföra priserna för att se vilken som är mest prisvärd. Ibland är det värt att anlita en som är lite dyrare eftersom den kanske har fått bättre omdömen än de som är billigare. Men mycket handlar också om magkänsla och personkemi.

Hur blir man en snickare

För att bli en snickare så krävs det att man är utbildad. Det finns ett brett utbud på olika program inom bygg, som varvas med praktik. Men det räcker inte bara med en utbildning och praktik. De första 2 åren går man också med som lärling innan man blir en fullärd snickare.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0