Blackeberg/Södra Ängby

Bromma växer när HSB planerar nya bostäder i området Blackeberg/Södra Ängby. Tanken är att det ska byggas 175 nya bostadsrätter. De kommer ligga på Blackebergsvägen och tillföra en ny karaktär till de gamla hus som redan finns. HSB lovar att den gamla känslan kommer finnas kvar samtidigt som området moderniseras och urbaniseras.

Det kommer finnas lägenheter från 1 rum och kök upp till 5 rum och kök. HSB utlovar även en effektiv planlösning där de boende har goda möjligheter till förvaring. Majoriteten av lägenheterna kommer ha uteplats eller balkong. Det finns också lägenheter med privat takterrass och sjöutsikt.

Flera gemensamma utrymmen planeras

Det står ännu inte klart om det kommer finnas tvättmaskin i lägenheterna men det kommer i alla fall finnas en tvättstuga som kan användas av samtliga boende. Det kommer även att finnas en gemensam takterrass samt ett övrigt allmänutrymme i föreningen. Målsättningen är också att bygga till garage som också är belägna på Blackebergsvägen under själva bebyggelsen.

Projektet är fortfarande på planeringsstadiet och det finns inga uppgifter om när bostäderna kommer läggas ut till försäljning. Den som är intresserad kan reda nu skriva upp sig på intresselistan hos HSB. Klart är i alla fall att lägenheterna förväntas vara inflyttningsklara till 2025. Dock finns ingen uppgift om vad utgångspriset blir på dessa bostäder.

Ett naturskönt område i Bromma

Bostäderna kommer ligga precis i närheten av Blackeberg tunnelbanestation vilken når Odenplan på cirka 20 minuter. Det är även möjligt att cykla till Fridhemsplan på cirka 30 minuter. Området är mycket omtyckt av barnfamiljer och det finns flertalet skolor och förskolor i närheten.

Trots närheten till innerstaden är Blackeberg ett naturskönt område med flera fina strövområden. Mälaren ligger precis i närheten och så även det vackra naturreservatet i Grimsta. Om man vill besöka skogen ligger Judasskogen också i området.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0