Obos, Nacka, Elverkshuset

Elverkshuset är ett kommande byggnadsprojekt i centrala Nacka, Stockholms län. Byggnaden kommer att ligga strax norr om Värmdövägen där det finns bland annat en tågstation, ett gym och en trafikskola, söder om stadshuset i Nacka och öster om Järla skola.

Specifikationer

Byggnaden kommer att innehålla cirka 330 lägenheter, alla i varierande storlekar. Alla dessa kommer att bli bostadsrätter, och inflyttningen kommer att ske under våren år 2024. Säljstarten går av stapeln under fjärde kvartalet 2021. OBOS-medlemmar har förtur vid denna säljstart. Detta betyder att man kommer att få välja och även köpa bostadsrätt innan eventuella köpare som inte är medlemmar. Redan nu kan du anmäla intresse inför säljstarten av Elverkshusets bostadsrätter.

Nära till bekvämligheter

Byggnaden kommer att ligga centralt i Nacka, bara ett stenkast från Nacka forum, ett av de största köpcentrumen i Stockholm. Här hittar du allt du kan tänkas behöva; butiker, restauranger, apotek, vårdcentral och mycket mer. Från tågstationen tar det cirka 8-9 minuter att åka till Slussen eller Södermalm, och med bil tar det 5 minuter. Nacka planerar även att ansluta sig till tunnelbanans blå linje år 2030.

Nära till naturen

Fastigheten Elverkshuset ligger inte bara centralt och nära till staden, utan även nära till naturen. I närheten finns Nackareservatet och Järva sjö. Även Nyckelviken, där du hittar bland annat motionsspår, utegym och lekplats, finns i närheten. Nacka Strand vid havet ligger endast femton minuter bort, och därifrån kan man ta pendelbåt till både Djurgården, Nybrokajen och Fjäderholmarna.

Konst

År 2019 genomfördes en internationell konstfestival, Wall Street Nacka, där konstnärer från Sverige och resten av världen fick skapa väggmålningar på murar runt om i Nacka. Dessa finns kvar än idag. En av målningarna, skapad av konstnären STFI! från Chile, är målad på Elverket och kommer på något sätt att finnas med i detta byggnadsprojektet.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0