Nya bostäder i Bergvik i Södertälje

Nu planeras det för nya bostäder i området Bergvik i Södertälje. Det är bostadsutvecklaren Besqab som ska bygga ett höghus på 10 våningar med totalt 37 stycken lägenheter, samtliga med egen balkong. De översta våningarna kommer även att ha en vacker utsikt över sjön.

Huset kommer ligga längst med Södertälje kanal i närheten av ett trevligt promenadstråk. De boende når Södertälje centrum på cirka sju minuter med cykel och kan där resa vidare till Stockholm med kollektivtrafiken. Därför lär bostäderna även attrahera de som arbetar i Stockholm. Det tar cirka 45 minuter att resa från Södertälje centrum till centrala Stockholm.

Bostadsrätter i varierande storlekar

I nuläget finns fortfarande ganska lite information om de kommande bostadsrätterna men de kommer variera i storlek från 1 rum och kök upp till 4 rum och kök. Det är Bergkrantz Arkitekter AB som är arkitekterna bakom byggnationen och planlösningen på lägenheterna.

Det står ännu inte klart när lägenheterna kommer börja säljas eller när det är tänkt att köparna ska kunna flytta in. Södertälje lär dock locka köpare med sin storstadspuls och sin närhet till Stockholm. Som köpare har man möjlighet att pendla med tåg, buss eller tunnelbana oavsett dag och tid på dygnet. Kommunen har själva sagt att de planerar upp till 20 000 nya bostäder fram till 2036 och dessa bostäder i Bergvik är några av de senaste i raden.

Området Bergvik

Själva området Bergvik är beläget på en höjd och ligger precis vid kanalen. De nya bostäderna kommer ligga mitt emellan ett villaområde och ett flerfamiljshus. Under de senaste åren har det dykt upp en rad nybyggda bostäder här och området är definitivt på uppgång. I närheten finns både skolor och förskolor samt en rad andra servicetjänster. Barnfamiljer kan även ta del av de många lekplatser och grönområden som finns i närheten.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0