HSB, Årsta, Bolidenplan

Få stadsdelar i Stockholm är just nu så expansiva som området runt Globen. Det som förr var ett dött arenaområde med kontor och rätt tråkig handel utvecklas i rask takt. Här tillkommer massor av nya bostäder och ny samhällsservice, samtidigt som det redan existerande kulturlivet kommer finnas kvar och blomstra.

Projekt Bolidenplan är ett av dessa. Beläget mellan Globen och den klassiska arbetarstadsdelen Årsta kan du här få det bästa av två världar. Här hittar du grönskande natur och fina vandringsleder. Men du har dessutom närheten till stan med riktigt bra kommunikationer i form av både tvärbana och tunnelbana. Du som vill ha en promenad tar dig dessutom in till Södermalm på en kvart för att ägna dig åt shopping eller andra nöjen.

HSB är en anrik kooperativ bostadsutvecklare som alltid bygger med både medlemmarnas och det allmännas bästa för ögonen. Bolidenplan skiljer sig inte från det utan de bostäder som planeras här byggs både för att människor ska trivas i dem, och för att de ska fungera med den existerande bebyggelsen. Här anläggs också ett nytt torg utöver den skola, förskola och idrottshall som Stockholms stad planerar för.

Totalt kommer HSB bygga 440 nya bostadsrätter som du kan välja mellan. Att bo i Årsta är att bo mitt i stan men ändå inte. Här bygger du enkelt ditt liv med både barn och husdjur. Årsta är en smak av det gamla Sverige där det fortfarande är möjligt att släppa ut barnen på gatan, handla i kvartersbutiken eller hitta ett klassiskt fik för morgonkaffet. Det betyder dock inte att du som vill åt det mer urbana kommer gå lottlös. Årsta bjuder även på högklassiga restauranger och ställen som serverar New York-inspirerad brunch. Bolidenplan, Årstas nya torg och kvartersstad, bjuder helt enkelt på något för precis alla olika smaker.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0