Centrala nybyggen på Lövholmen

Stockholm ser en stadig tillväxt och det planeras hela tiden för nya bostäder. Ett av de senaste projekten återfinns på Lövholmen i centrala Stockholm. Här planerar bostadsutvecklaren Besqab för cirka 350 nya lägenheter som ska ligga precis vid vattnet. Lägenheterna ska ha utsikt över Liljeholmsviken och bort mot Hornstull.

Projektet är fortfarande i startgroparna och det finns ännu ingen information om hur stora lägenheterna kommer bli. Det finns inte heller några detaljer om när säljstarten kommer ske. Det lär dock finnas ett stort intresse för nybyggda lägenheter med ett så centralt läge.

På Lövholmen finns allt inom räckhåll

Lövholmen ligger i Liljeholmen i centrala Stockholm strax över bron vid Hornstull. Dessa nya lägenheter kommer ligga några få minuter från Liljeholmstorget där det finns ett större köpcentrum. Här finns det flertalet restauranger och butiker samt gym. Det finns även goda förbindelser med kollektivtrafiken då både tunnelbana och bussar utgår från Liljeholmstorget.

Detta område på Lövholmen var tidigare ett industriområde men år 2020 påbörjades planeringen att göra om det till ett bostadsområde. Det kommer även finnas parker, kontor, förskolor och skolor. Detta förslag blev verklighet då flera industrilokaler är i väldigt dåligt skick och ska rivas. Många av dem står i nuläget tomma.

Tätt inpå ny strandpromenad

Idag är stora delar av Lövholmen avspärrad för allmänheten. Det kommer dock att ändras när det nya området är färdigbyggt. Både kajerna och strandlinjen kommer öppnas upp och bli ett trevligt område för de boende och besökare. Det kommer även finnas möjlighet att cykla i detta område.

Vissa av de fabriker som ligger på Lövholmen i nuläget kommer flytta till nya lokaler, andra kommer finnas kvar. Marken såldes till Stockholms stad 2004 och redan då började man planera för ett nytt bostadsområde. Nu har man alltså kommit en bit på vägen tillsammans med flera samarbetspartners inklusive Besqab.

Lämna en kommentar

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0